Filament i këputur

snaooed (1)

Çfarë është Çështja?

Prerja mund të ndodhë në fillim të printimit ose në mes.Do të shkaktojë ndalesa të printimit, printim të asgjëje në printim në mes ose probleme të tjera.

Shkaqet e mundshme

∙ Filament i vjetër ose i lirë

∙ Tensioni i ekstruderit

∙ Gryka e bllokuar

 

Këshilla për zgjidhjen e problemeve

Filament i vjetër ose i lirë

Në përgjithësi, filamentet zgjasin një kohë të gjatë.Megjithatë, nëse ato mbahen në një gjendje të gabuar si për shembull në rrezet e diellit direkte, atëherë ato mund të bëhen të brishtë.Filamentet e lira kanë pastërti më të ulët ose janë bërë nga materiale ricikluese, në mënyrë që ato të jenë më të lehta për t'u këputur.Një çështje tjetër është mospërputhja e diametrit të filamentit.

REFEED FILAMENT

Pasi të zbuloni se filamenti është këputur, duhet të ngrohni grykën dhe të hiqni filamentin, në mënyrë që të mund të ushqeheni përsëri.Do t'ju duhet të hiqni edhe tubin e ushqimit nëse filamenti këputet brenda tubit.

PROVO NJË FILAMENT TJETËR

Nëse këputja ndodh përsëri, përdorni një filament tjetër për të kontrolluar nëse filamenti i këputur është shumë i vjetër ose i lirë që duhet të hidhet.

Tensioni i ekstruderit

Në përgjithësi, ekziston një tensionues në ekstruder që siguron presion për të ushqyer filamentin.Nëse tensionuesi është shumë i ngushtë, atëherë një filament mund të këputet nën presion.Nëse filamenti i ri këputet, është e nevojshme të kontrolloni presionin e tensionuesit.

RREGULLONI TENSIONIN E EKSTRUDERIT

Lëshojeni pak tensionuesin dhe sigurohuni që filamenti të mos ketë rrëshqitje gjatë ushqyerjes.

Gryka e bllokuar

Gryka e bllokuar mund të çojë në këputje të filamentit, veçanërisht filamentit të vjetër ose të lirë, i cili është i brishtë.Kontrolloni nëse hunda është bllokuar dhe pastroni mirë.

Shkoni nëGryka e bllokuarseksion për më shumë detaje të zgjidhjes së këtij problemi.

KONTROLLO TEMPERATURËN DHE RRITJEN E RRJEDHJES

Kontrolloni nëse hunda po nxehet dhe në temperaturën e duhur.Kontrolloni gjithashtu që shkalla e rrjedhjes së filamentit të jetë 100% dhe jo më e lartë.


Koha e postimit: Dhjetor-17-2020