Истражување на TronHoo на технологијата за 3D печатење

TRONHOO 3D PRINTING

Поминаа четири години откако TronHoo беше основан од извршниот директор д-р Шоу во Шенжен.Бидејќи компанијата цвета и се шири на полето на 3D печатење (исто така наречено производство на адитиви), и обезбедува на татковината и светскиот пазар конкурентни решенија за 3D печатење на десктоп.Дозволете ни да се вратиме тогаш со д-р Шоу и да разговараме за тоа како тој ја замислил индустријата што беше сведок на брз развој и како TronHoo ја избра многу поделената патека што ги таргетира сите крајни корисници кои би сакале да ја истражуваат револуционизираната технологија и да прават креативни креации секојдневно. животот и работата.

Околу годините 2013-2014 година, 3D печатењето забележа брз импулс во татковината.Поради побрзиот процес на прототипирање, пониската цена и подобриот ефект на печатење кога станува збор за печатење на детални делови или многу комплицирани проекти што не може да ги задоволи со субтрактивното производство, технологијата за 3D печатење е широко користена во воздушната, машинското инженерство, транспортот, медицината, градежништвото, мода, уметност, образование и многу повеќе.Наместо производство на метални адитиви, д-р Шоу го основаше TronHoo во Шенжен со група таленти за висока технологија и го одбра производството на полимерни адитиви како почеток на патувањето со 3D печатење.

„Имаше разлики во околината за примена на 3D печатење во групата Северна и Јужна група.Групацијата Северна се однесува на компании лоцирани во горниот северен дел на нашата земја и тие најмногу се фокусираат на производство на метални адитиви бидејќи имаше многу клиенти од традиционалното индустриско производство, воздушната и машинската индустрија.“ Рече д-р Шоу, „Во економската зона Great Bay, компаниите специјализирани за 3D печатење како South Group повеќе се фокусираат на производството на полимерни адитиви.Со длабоки предности во однос на природните ресурси, талентите за висока технологија и географијата, South Group е повеќе приспособена на индустриите како што се медицинската, декорацијата, уметноста, играчките и производството.

„TronHoo има за цел да ги прошири апликациите на технологијата за 3D печатење во секојдневниот живот и работа на луѓето уште од основањето“.Рече д-р Шоу.Напојуван од група таленти во механичко инженерство, наука за материјали, електронско и информациско инженерство и интелигентно контролирање, TronHoo започна со десктоп FDM 3D печатачи, нудејќи им на креаторите од производство, дизајн, образование, уметност и занаетчиство, производи за домаќинството и играчки по прифатлива цена. , лесни за поставување и користење 3D печатачи со солидни перформанси.Со повеќе од 6 години искуство во индустријата за 3D печатење и група тим за истражување и развој што се нурне длабоко во иновациите и апликациите на технологијата за 3D печатење со десетици одобрени патенти, TronHoo сега постепено го проширува своето портфолио на производи на смолести LCD 3D печатачи, 3D печатење филаменти и машини за ласерско гравирање.

„TronHoo сега ги инспирира секојдневните креации на луѓето со технологијата за 3D печатење и прави разлика“.рече д-р Шу.„Тоа е на пат да го внесе 3D печатењето во секојдневниот живот на луѓето“.


Време на објавување: 30-11-2021 година