Printimi 3D i një mekanizmi gjigant King Kong me printerët 3D të TronHoo dhe filamentin PLA

DISCOVER THE FUN OF 3D PRINTING

 

Modelimi i depozitimit të shkrirë (FDM) është një nga teknologjitë më të njohura të printimit 3D që përdoret gjerësisht në prodhim, mjekësi, arkitekturë, arte dhe zanate, arsim dhe dizajn për shkak të avantazheve të tij teknike si prototipizimi i shpejtë, procesi i prodhimit me kosto më efektive, fleksibiliteti. për të krijuar çdo gjë që i përshtatet vëllimit të ndërtimit, prodhimit të detajuar dhe të ndërlikuar të pjesëve dhe më pak pas përpunimit, për të përmendur disa.Tani ne po përdorim printerin FDM 3D T300S Pro të TronHoo dhe filamentin PLA për të printuar një King Kong Giant Mecha.

 

3D PRINTED KING KONG

 

Le të kalojmë të gjithë procesin për të zbuluar kënaqësinë e printimit 3D.

Së pari, shkarkoni skedarin e modelit që ju pëlqen nga platformat e shërbimit të printimit 3D si MakerBot Thingiverse, My MiniFactory dhe Cults.Në këtë rast, zgjidhet një mekanizëm King Kong (krijuesi: toymakr3d) për shkak të strukturës së tij të detajuar dhe të ndërlikuar, është një shembull i shkëlqyeshëm për të testuar performancën e një printeri 3D FDM.Përveç kësaj, ky model mekanik King Kong ka rreth 80 pjesë, të cilat mund të rriten për t'iu përshtatur vëllimit të madh të ndërtimit të T300S Pro, dhe më në fund të montohen në një model gjigant.

Së dyti, prerja e pjesëve të ndryshme të modelit në shtresa të përshtatshme, sipas parimeve të rritjes së sipërfaqes ngjitëse të modelit për të reduktuar mbështetjen, si dhe rritjen e shpejtësisë së printimit dhe optimizimin e efektit të printimit duke prerë softuerët si Ultimaker Cura dhe Simplify3D.Në këtë rast, të gjitha 80 pjesët priten në mënyrë të duhur dhe të duhur.

Së treti, kopjoni skedarët e modelit 3D në feta në kartë dhe futeni në T300S Pro të TronHoo dhe ndizni atë.Printeri mbështet ngrohjen e shpejtë të shtratit të printimit pa pritur.Printeri gjithashtu mbështet nivelimin automatik.T300S Pro ka vëllim të madh ndërtimi deri në 300*300*400 mm, i disponueshëm për ide të mëdha.Gjatë printimit, funksioni i zbulimit të rrjedhjes së filamentit mundëson printim të vazhdueshëm.Nuk ka nevojë të shqetësoheni për ndërprerjen e energjisë, funksioni i mbrojtjes nga ndërprerja e energjisë lejon që printimi të rifillojë pas fikjes.Plus, sistemi i motorëve të importuar gjermanë, me azhurnim efektiv, e bën të gjithë printimin pa shqetësime.

Pas dy javësh printim në pesë printera, të gjitha pjesët e mekanizmit King Kong janë përfunduar dhe montuar.Në këtë rast, i gjithë procesi është mjaft i qetë dhe interesant.Më e rëndësishmja, ne shtypëm një mekanizëm unik, të madh dhe jashtëzakonisht të luajtshëm King Kong.

 


Koha e postimit: Dhjetor-16-2021