Fautuaga mo Faafitauli mo Laina ile Itu

O LE A LE FA'AALIGA?

O taunuʻuga lolomi masani o le ai ai se mea lamolemole, ae afai o loʻo i ai se faʻafitauli i se tasi o laupepa, o le a faʻaalia manino i luga o le faʻataʻitaʻiga.O nei fa'afitauli le talafeagai o le a aliali mai i so'o se vaega fa'apitoa e pei o se laina po'o se tuasivi i le itu o le fa'ata'ita'iga.

 

MAFUAAGA E MAFAI AI

∙ Fa'asa'o Fa'alavelave

∙ Suiga o le vevela

∙ Mataupu Fa'ainisinia

 

FAIGA FA'AALIGA

Extrusion

Afai e le mafai e le extruder ona galue mautu pe le tutusa le lautele o le filament, o le pito i fafo o le lolomi o le a aliali mai laina i le itu.

 

Extrusion le tutusa

Alu i leExtrusio le tutusanvaega mo nisi fa'amatalaga o le fofoina o lenei mataupu.

Lomiga vevela

Ona o filaments palasitika e maaleale i le vevela, o suiga i le vevela o le lolomiina o le a aafia ai le saoasaoa o le extrusion.Afai e maualuga le vevela lolomi ma o nisi taimi e maualalo, o le lautele o le filament extruded o le a le ogatasi.

 

Suiga o le vevela

Ole tele ole lomitusi 3D e fa'aogaina se PID e fa'atonutonu ai le vevela o le extruder.Afai e le fa'alogo lelei le PID, o le vevela o le extruder e ono fesuisuiai i le taimi.Siaki le vevela extrusion i le faagasologa o le lolomiga.E masani lava, o le fesuiaiga o le vevela o loʻo i totonu +/-2 ℃.Afai o le vevela e fesuisuiai e sili atu i le 2 ° C, atonu o loʻo i ai se faʻafitauli i le faʻaogaina o le vevela, ma e te manaʻomia le toe faʻaleleia pe sui le PID controller.

 

Mataupu Fa'ainisinia

O faʻafitauli faʻainisinia o se mafuaʻaga masani o laina i luga, ae o faʻafitauli faʻapitoa e ono tupu i nofoaga eseese ma manaʻomia le onosaʻi e suʻesuʻe.Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a galue le lomitusi, o loʻo i ai le lulu poʻo le vibration, lea e mafua ai ona suia le tulaga o le pusi;o le faʻataʻitaʻiga e umi ma manifinifi, ma o le faʻataʻitaʻiga lava ia e faʻafefe pe a lolomi i se nofoaga maualuga;e le sa'o le tootoo sikulima o le Z-axis ma o le mea lea e le lelei ai le gaioiina o le isu i le itu Z axis, ma isi.

 

Tuu i luga o se tulaga mautu

Ia mautinoa o loʻo tuʻu le lomitusi i luga o se tulaga mautu e puipuia ai mai le aʻafia i faʻalavelave, tetete, tetete, ma isi. O se laulau mamafa e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le vibration.

 

Faʻaopoopo le lagolago poʻo le faʻapipiʻiina o le fausaga i le faʻataʻitaʻiga

O le fa'aopoopoina o le lagolago po'o le fa'apipi'iina o le fa'ata'ita'iga e mafai ona fa'amautu le fa'ata'ita'iga i le moega lolomi ma 'alofia ai le fa'ata'ita'iga mai le luluina.

 

 

Siaki vaega

Ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻi le tootoo Z-axis ma le nati i le tulaga saʻo ma aua neʻi faʻaleagaina.Siaki pe o le micro stepping set of the motor controller ma le gap gear e le masani, pe o le gaioiga o le moega lolomi e lamolemole, ma isi.图片22 


Taimi meli: Ian-06-2021