Hoʻopaʻa ʻia ka Nozzle

nozzle (1)

He aha ka pilikia?

Ua hānai ʻia ka filament i ka nozzle a ke hana nei ka extruder, akā ʻaʻohe plastic i puka mai i waho o ka nozzle.ʻAʻole pono ka hana hou ʻana a me ka hoʻihoʻi ʻana.A laila ua paʻa paha ka nozzle.

 

Nā Kumu Hiki

∙ Nozzle Mahana

∙ Kahiko Filament Haʻalele i loko

∙ Nozzle ʻAʻole Maʻemaʻe

 

Manaʻo kōkua hoʻoponopono

Ka wela o ka nozzle

Hehee wale ka filament ma ka laula o kona wela pa'i, a 'a'ole hiki ke ho'oku'u 'ia ke ki'eki'e ka wela o ka nozzle.

E HOOLOLI I KA NOZZLE TEMPERATURE

E nānā i ka wela o ka paʻi ʻana o ka filament a e nānā inā e wela ana ka nozzle a i ka wela kūpono.Inā haʻahaʻa loa ka mahana nozzle, e hoʻonui i ka mahana.Inā ʻaʻole e puka mai ka filament a ʻaʻole e kahe maikaʻi, e hoʻonui i ka 5-10 °C i maʻalahi ke kahe.

Waihona Kahiko i loko

Ua waiho ʻia ka filament kahiko i loko o ka nozzle ma hope o ka hoʻololi ʻana i ke filament, no ka mea, ua moku ka filament ma ka hope a i ʻole ʻaʻole i hoʻihoʻi ʻia ke filament.Hoʻopili ka filament kahiko i ka nozzle a ʻaʻole e ʻae i ka filament hou e puka i waho.

E HOOLOLI I KA NOZZLE TEMPERATURE

Ma hope o ka hoʻololi ʻana i ke filament, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka helu heheʻe o ka filament kahiko ma mua o ka filament hou.Inā ho'onohonoho 'ia ka mahana nozzle e like me ka filament hou, 'a'ole e hehe'e ka filament kahiko i waiho 'ia i loko akā e ho'ohehe'e 'ia ka nozzle jam.E hoʻonui i ka wela nozzle e hoʻomaʻemaʻe i ka nozzle.

E KIKI I KA FILAMENT KAHIKO

E hoʻomaka me ka wehe ʻana i ke filament a me ka paipu hānai.A laila e hoʻomehana i ka nozzle a hiki i ka helu heheʻe o ka filament kahiko.E hānai pono i ka filament hou i ka extruder, a paʻi me ka ikaika e puka mai ka filament kahiko.Ke puka i waho ka filament kahiko, e hoʻihoʻi i ka filament hou a ʻoki i ka hope hehee a ʻeha paha.A laila, hoʻonohonoho hou i ka paipu hānai, a hoʻihoʻi hou i ke filament hou e like me ka mea maʻamau.

HOOMAEMAE ME KE PIN

E hoʻomaka me ka wehe ʻana i ke filament.A laila e hoʻomehana i ka nozzle a hiki i ka helu heheʻe o ka filament kahiko.Ke hiki ka nozzle i ka wela kūpono, e hoʻohana i kahi pine a i ʻole ka liʻiliʻi ma mua o ka nozzle e wehe i ka lua.E akahele mai hoʻopā i ka nozzle a wela.

WAHI E HOOMAEMAE I KA NOZZLE

I nā hihia koʻikoʻi ke paʻa nui ka nozzle, pono ʻoe e wehe i ka extruder e hoʻomaʻemaʻe iā ia.Inā ʻaʻole ʻoe i hana i kēia ma mua, e ʻoluʻolu e nānā pono i ka manual a i ʻole e kelepona i ka mea hana paʻi e ʻike pehea e hana pono ai ma mua o kou hoʻomaka ʻana, inā he pōʻino.

Nozzle ʻAʻole Maʻemaʻe

Inā ua paʻi ʻoe i nā manawa he nui, hiki ke hoʻopaʻa ʻia ka nozzle e nā kumu he nui, e like me nā mea haumia i manaʻo ʻole ʻia i ka filament (me ka maikaʻi o ka filament maikaʻi ʻole paha kēia), ka lepo nui a i ʻole ka lauoho holoholona ma ka filament, filament ahi a i ʻole ke koena o ka filament. me kahi helu hehee ʻoi aʻe ma mua o ka mea āu e hoʻohana nei.ʻO nā mea paʻi i waiho ʻia i loko o ka nozzle e hoʻopilikia i ka paʻi ʻana, e like me nā nick liʻiliʻi ma nā paia o waho, nā ʻili liʻiliʻi o ka filament ʻeleʻele a i ʻole nā ​​loli liʻiliʻi i ka maikaʻi o ka paʻi ʻana ma waena o nā kumu hoʻohālike, a i ka hopena e hoʻopaʻa i ka nozzle.

E hoʻohana i nā filament kiʻekiʻe

Hana ʻia nā filament liʻiliʻi i nā mea hana hou a i ʻole nā ​​​​mea me ka maʻemaʻe haʻahaʻa, aia ka nui o nā haumia e hoʻoulu pinepine ai i ka nozzle jams.Hiki i ka hoʻohana ʻana i nā filament kiʻekiʻe ke pale pono i ka nozzle jams i hoʻokumu ʻia e nā haumia.

HOOMAEMAE HUKI PUU

Hāʻawi kēia ʻenehana i ka filament i ka nozzle wela a hoʻoheheʻe ʻia.A laila e hoʻoʻalili i ka filament a huki i waho, e puka mai nā haumia me ke filament.Penei nā kikoʻī:

1. E hoʻomākaukau i kahi filament me kahi helu hoʻoheheʻe kiʻekiʻe, e like me ABS a i ʻole PA (Nylon).

2. Wehe i ka filament i loko o ka nozzle a me ka paipu hānai.Pono ʻoe e hānai lima i ke filament ma hope.

3. E hoʻonui i ka mahana nozzle i ka mahana paʻi o ka filament i hoʻomākaukau ʻia.No ka laʻana, ʻo ka mahana paʻi o ABS he 220-250°C, hiki iā ʻoe ke hoʻonui i 240°C.E kali no 5 mau minuke.

4. E kaomi mālie i ka filament i ka nozzle a hoʻomaka e puka i waho.Huki iki i hope a hoʻokuʻu hou a hoʻomaka e puka i waho.

5. E ho'ēmi i ka wela i kahi kiko ma lalo o ka helu heheʻe o ka filament.No ka ABS, 180°C hiki ke hana, pono ʻoe e hoʻokolohua liʻiliʻi no kāu filament.A laila e kali no 5 mau minuke.

6. Huki i ka filament mai ka nozzle.E ʻike ʻoe i ka hopena o ke filament, aia kekahi mau mea ʻeleʻele a i ʻole nā ​​​​mea haumia.Inā paʻakikī ke huki i ka filament, hiki iā ʻoe ke hoʻonui iki i ka mahana.

nozzle (2)


Ka manawa hoʻouna: Dec-17-2020