Nā Awāwa i loko o nā pā lahilahi

He aha ka pilikia?

ʻO ka ʻōlelo maʻamau, ʻo kahi kumu hoʻohālike ikaika he mau paia mānoanoa a me ka infill paʻa.Eia naʻe, i kekahi manawa aia nā āpau ma waena o nā paia lahilahi, ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻa paʻa ʻia.ʻO kēia ka mea e palupalu a nāwaliwali ke kumu hoʻohālike i hiki ʻole ke hōʻea i ka paʻakikī kūpono.

 

 

NA KUMU PILI

∙ ʻAʻole kūlike ke anawaena nozzle a me ka mānoanoa o ka pā

∙ Malalo-Extrusion

∙ Mea Paʻi Nalo Alignment

 

 

OLELO HOOLAHA

NozzleʻAʻole kūpono ke anawaena a me ka mānoanoa o ka pā

I ka paʻi ʻana i nā paia, paʻi ka nozzle i kekahi pā ma hope o kekahi, ʻo ia ka mea e pono ai ka mānoanoa o ka pā e lilo i mea hoʻohui nui o ke anawaena nozzle.A i ʻole, e nalowale ana kekahi mau pā a e hoʻokae.

 

Hoʻoponopono i ka Mānoanoa o ka pā

E nānā inā ʻo ka mānoanoa o ka pā he mea hoʻohui nui o ke anawaena nozzle, a hoʻoponopono inā ʻaʻole.No ka laʻana, inā he 0.4mm ke anawaena o ka nozzle, pono e hoʻonohonoho ʻia ka mānoanoa o ka pā i 0.8mm, 1.2mm, etc.

 

Ce kau i ka nozzle

Inā ʻaʻole ʻoe makemake e hoʻololi i ka mānoanoa o ka pā, hiki iā ʻoe ke hoʻololi i kahi nozzle o nā anawaena ʻē aʻe e loaʻa ai ka mānoanoa o ka pā he mea hoʻohui nui o ke anawaena nozzle.No ka laʻana, hiki ke hoʻohana ʻia kahi nozzle 0.5 mm anawaena e paʻi i nā paia mānoanoa 1.0 mm.

 

Ke hoʻonohonoho ʻana i ka paʻi pā lahilahi

Loaʻa nā koho hoʻonohonoho paʻi ʻana i kekahi polokalamu ʻoki no nā paia lahilahi.Hiki i kēia mau hoʻonohonoho ke hoʻopiha i nā āpau i nā paia lahilahi.No ka laʻana, loaʻa iā Simply3D kahi hana i kapa ʻia ʻo "gap fill", hiki ke hoʻopiha i ka hakahaka ma ke paʻi ʻana i hope a i waho.Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka koho "Allow single extrusion fill" e hoʻololi i ka nui o ka extrusion e hoʻopiha i ke āpau i ka manawa hoʻokahi.

 

E hoʻololi i ka laulā extrusion o ka nozzle

Hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo e hoʻololi i ka laulā extrusion e ʻoi aku ka maikaʻi o ka mānoanoa o ka pā.No ka laʻana, inā makemake ʻoe e hoʻohana i ka nozzle 0.4mm e paʻi i ka paia 1.0mm, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo e hoʻopau i ka filament keu ma ka hoʻoponopono ʻana i ka laula extrusion, i hiki i kēlā me kēia extrusion i ka mānoanoa o 0.5mm a hiki i ka mānoanoa o ka pā i 1.0mm.

 

Under-Extrusion

ʻAʻole lawa ka extrusion e ʻoi aku ka lahilahi o ka pā o kēlā me kēia papa ma mua o ka mea e pono ai, e ʻike ʻia nā āpau ma waena o nā papa o nā paia.

 

E heleUnder-Extrusionʻāpana no nā kikoʻī hou aku o ka hoʻoponopono ʻana i kēia pilikia.

 

Mea Paʻi Nalo Alignment

E nānā i ke kūlana o ka āwaha pā waho.Inā he mau hakahaka ma ka paia o waho ma kekahi ʻaoʻao akā ʻaʻole ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ma muli paha o ka nalowale ʻana o ka alignment o ka mīkini paʻi i hiki ke loli nā nui ma nā ʻaoʻao like ʻole a hoʻopuka i nā āpau.

 

TightEN ke kāʻei

E nānā inā paʻa nā kāʻei manawa o nā kaʻa ma kēlā me kēia axis, inā ʻaʻole, hoʻoponopono a hoʻopaʻa i nā kāʻei.

 

Check the Pulley

E nānā i nā pulleys o kēlā me kēia axis e ʻike inā loaʻa kekahi hemo.E hoʻopaʻa i nā spacer eccentric ma nā pulley a paʻa wale lākou.E hoʻomanaʻo inā paʻa loa, hiki ke hoʻopaʻa ʻia ka neʻe ʻana a hoʻonui i ka lole pulley.

 

Lubricate i na Kookoo

ʻO ka hoʻohui ʻana i ka aila lubricating hiki ke hōʻemi i ke kūpaʻa o ka neʻe ʻana, e ʻoi aku ka maʻalahi o ka neʻe ʻana a ʻaʻole maʻalahi ke haʻalele i ka wahi.

图片11


Ka manawa hoʻouna: Dec-27-2020