Fa'ase'e Fa'avae po'o Fa'a'au

O LE A LE FA'AALIGA?

I le taimi o le lolomiga, e le'i fa'aputu le filament i le itu sa i ai muamua, ma na sui pe fa'ae'e fo'i laulau.O se taunuuga, o se vaega o le faʻataʻitaʻiga na faʻasaga i le tasi itu poʻo le vaega atoa na suia.

 

MAFUAAGA E MAFAI AI

∙ Tu'itu'i A'o Lomitusi

∙ Lomitusi Leiloa Faiga

∙ Fa'asa'o Fa'aulu

 

 

FAIGA FA'AALIGA

BTu'itu'i A'o Lomitusi

E oo lava i sina lulu i le taimi o le lolomiga o le a aafia ai le lelei o le lolomi.

 

SI'AI LE LOMISI E IAI SE FAAVAE FAAVAE

Ia mautinoa ua e tu'u le lomitusi i luga o se nofoaga mautu e 'alofia ai le feto'ai, tetete pe te'i.O se laulau mamafa e mafai ona fa'aitiitia lelei le a'afiaga o le lulu.

 

SI'AI LE MOE LOMI UA SAOPULE

Ona o felauaiga po'o isi mea, e ono matala le moega lolomi.E le gata i lea, mo nisi moega lolomi e mafai ona aveese o loʻo faʻapipiʻi i faʻamau, o le moega lolomi o le a le mautu pe a matala faʻamau.O le mea lea, e tatau ona e siaki pe o fa'amau fa'amau o le moega lomitusi a'o le'i lolomi ina ia le se'e pe minoi le moega lolomi.

 

 

LomitusiGa'ilaloina Fa'atasi

Afai ei ai se vaega matala pe le sologa lelei le gaioi o to'i, o le fa'afitauli e uiga i le fesuia'i ma le fa'alagolago o le a tupu.

 

SILI X- MA Y-AXIS

Afai o le faʻataʻitaʻiga e sui pe faʻalagolago i le agavale poʻo le taumatau, atonu o loʻo i ai se faʻafitauli i le X axis o le lomitusi.Afai e sifi pe faʻalagolago i luma pe tua, atonu o loʻo i ai se faʻafitauli i le Y axis.

 

SI'AI PILI

A mimilo le fusipa'u i le lomitusi pe lavea i se fa'alavelave, o le a fetaia'i le fa'agaoioiga ma fa'asagatau, ma mafua ai ona sui pe fa'apa'u le fa'ata'ita'iga.Fa'amau le fusipa'u ina ia mautinoa e le mimilo i itu o le lomitusi po'o isi vaega.I le taimi lava e tasi, ia mautinoa o nifo o le fusi e fetaui lelei ma le uili, a leai o le a tupu faʻalavelave lomitusi.

 

SI'AI PULLEY ROD

Afai e tele naua le mamafa i le va o le pulley ma le taʻiala taʻiala, o le gaioiga o le pulley o le a tumau tele feteʻenaʻiga.Faʻapea foʻi ma le feʻaveaʻi o le taʻiala taʻiala pe a iai ni faʻalavelave, ma o le a mafua ai ona fesuiaʻi ma faʻalagolago.I le tulaga lea, ia tatala lelei le spacer eccentric i luga o le pulley e faʻaitiitia ai le mamafa i le va o le pulley ma le taʻiala taʻiala, ma faʻaopopo le suauʻu lubricating e faʻagasolo malie ai le pulley.Fa'alogo lelei e fa'amama le alavai ta'iala e puipuia ai mea mai le fa'alavelaveina o le pulley.

 

FAAMALO LE MOTOR STEPPER ma sooga

Afai e matala le uili synchronous poʻo le soʻotaga o le stepper motor, o le a mafua ai ona le ogatasi le afi ma le gaioiga o le axis.Fa'amau fa'amau o le uili synchronization po'o le fa'apipi'i i luga o le ta'avale afi.

 

Siaki le ta'iala o nofoaafi e le'i punou

A uma ona tape le paoa, fa'agaoioi le pusi, lolomi moega ma isi to'i.Afai e te lagona se tete'e, o lona uiga e ono fa'aletonu le alavai ta'iala.Ole mea lea ole a a'afia ai le sologa lelei ole gaioiga ole axis ma mafua ai le suiga o le faʻataʻitaʻiga poʻo le paʻu.

A uma ona iloa le faʻafitauli, faʻaaoga le Allen wrench e faʻamau ai faʻamau o le soʻotaga e fesoʻotaʻi ma le stepper motor.

 

Upper Lays Warping

Afai o le vaega pito i luga o le lomitusi o loʻo faʻafefeteina, o le vaega faʻafefe o le a faʻalavelaveina le gaioiga o le pusi.Ona fesuia'i lea o le fa'ata'ita'iga ma o'o lava ina tulei ese mai le moega lolomi pe a fa'amaoni.

 

dfa'atele le saoasaoa ili

Afai o le faʻataʻitaʻiga e malulu tele vave, o le a faigofie ona tupu le faʻafefe.Fa'aitiitia teisi le saoasaoa o le ili e va'ai pe mafai ona foia le fa'afitauli.

图片15


Taimi meli: Tes-31-2020